Translate

2017. április 15., szombat

Spárgás sonka saláta

2 adag
591Kcal
18,4 Ch


20dkg zöld spárga
1 fej saláta
15 dkg húsvéti főtt sonka húsa
1 kis doboz laktózmentes joghurt
1 főtt tojás
1 tk étkezési keményítő
1 tk mustár
1 tk torma
nagy csipet szerecsendió
pici só

A sprágának levágom a csúcsát, a maradék szárral együtt megfőzöm. Kiszedem a csúcsokat és félreteszem. A spárgaszárat turmixolóba teszem kb 1 dl főzőlével együtt, hozzáadom a tojást, sót, mustárt, tormát, szerecsent és elturmixolom. Kislábasban elkeverem az étkezési keményítővel, beledobom a csúcsokat és középsűrűre főzöm.

A salátalevelet eltépkedem, összekeverem a tépkedett főtt sonkával, leöntöm a spárgaszósszal, adok hozzá egy főtt tojást, pici napraforgót és kész.